Lördag
14
September 2024
Kulturbruket på Dal Mellerud

Recollection of displacement - Ensamble Hezarfen

Den turkiska elvamannaensemblen Hezarfen presenterar en konsert som öppnar ett fönster för reflektion över människors öden. De riktar blicken mot de folk, nära och inom Turkiets gränser, som fördrivits på grund av krig från förra århundradet till idag. Med poesi, bild och musik belyser detta program konsekvenserna av idealistiska politiska agendor och nationsbyggande projekt. Utöver turkiska kompositörer möter den experimentellt musicerande ensemblen även de svenska kompositörerna Anne Pajunen, Mansoor Hosseini och Katarina Barruk genom nya verk sprungna ur liknande erfarenheter.
Konserten framförs i samband med Hezarfens första besök i Sverige och de nyskrivna verken uruppförs vid detta framträdande hos Kulturbruket på Dal. Sedan spelas verken endast ytterligare en gång, i Göteborg, innan ensemblen återvänder till Turkiet. Föreningen Levande Musik arrangerar konserter med lokalt, nationellt och internationellt verksamma musiker och söker nya metoder för att lyfta fram den nutida musiken. Föreningen är inititativtagare till Kontinent Dalsland och Hezarfens besök i Sverige 2024 är en del av deras verksamhet.
Arrangör: Kulturbruket på Dal
För att boka rullstols- eller ledsagarplats, kontakta Kulturbruket på Dals kontor (0530-182 78/[email protected]) eller ticketmaster (0771-70 70 70).

Biljetter & tider

Lördag 14 September 2024 18:00 Boka hos Ticketmaster
Boenden närmast Kulturbruket på Dal natten mellan 14 och 15 September.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kulturbruket på Dal). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Recollection of displacement - Ensamble Hezarfen, Kulturbruket på Dal

POPULÄRT I Mellerud JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Mellerud.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Mellerud. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Augusti